tag:blogger.com,1999:blog-6139100170347512473.post8023886650025733583..comments2023-04-03T16:09:34.092+03:00Comments on Sanoja lautaselta: Sesonkien paluuHaarukkahttp://www.blogger.com/profile/16138519196047437570noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6139100170347512473.post-35103766283866507242010-02-11T16:46:14.689+02:002010-02-11T16:46:14.689+02:00Sesonkiruokien tuntemusta täälläkin vasta harjoite...Sesonkiruokien tuntemusta täälläkin vasta harjoitellaan. Minulle tuli äskettäin ihan puun takaa mm. sekin, että nyt on sitruskausi, vaikka muistankin lapsuudestani sen "JAFFAT TULLOO"-mainoksen potkukelkkamummoineen.<br /><br />Itse haluan panostaa sesonkiruoka-ajatteluun kahdesta syystä: ensinnä tuotteiden laatu ja maku, toiseksi hinta. Ekologisuus ja lähiruoka-ajattelu ei näissä valinnoissa niinkään paina, vaikka onkin totta, että valta osa sesonkiruuista on minenomaan suomalaisia tai skandinaavisia.Marihttp://kurpitsamoska.livejournal.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6139100170347512473.post-69879362829722401732010-02-11T11:38:46.168+02:002010-02-11T11:38:46.168+02:00Olen oikeastaan aika helpottunut siitä, että tartu...Olen oikeastaan aika helpottunut siitä, että tartutte juuri tuohon sesonkien tuntemus -asiaan samassa sävyssä kuin minäkin. Itse olen vähän nolona mietiskellyt, että hmmm, enpä taida liiemmin tuntea talvikaloja ja sen semmoisia, ja kuitenkin olen vähän niin kuin ruokaihminen... <br /><br />Tekee tosiaan mieli miettiä, että mikä sitä sesonkiruokaa sitten on. Onko esimerkiksi appelsiini talven (sallittu) herkku, vaikka se Suomessa ei kasvakaan? Vai onko sesonkiruoka nimenomaan suomalaisia tuotteita (jotka talvella vaan ovat aika rajallisia)?<br /><br />Jasu: Tuo tunnustelumenetelmä lienee oikein hyvä. Monessa kaupassa se johtaa talvella hyvin suoraan punajuurien ja lanttujen luo. <br /><br />Anna: Sesonkikalenteri, miten oiva idea! Hienosti toteutettuna se olisi supermahtava.Haarukkahttps://www.blogger.com/profile/16138519196047437570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6139100170347512473.post-26984002013540903172010-02-10T23:43:06.985+02:002010-02-10T23:43:06.985+02:00Kirjoitus tärkeästä aiheesta, hyvä! :)
Eikös olek...Kirjoitus tärkeästä aiheesta, hyvä! :)<br /><br />Eikös olekin aika pysäyttävää, kuinka lyhyessä ajassa me länsimaiset lopulta olemmekaan etääntyneet siitä tiedosta, mitä ruokaa milloinkin on luontevinta syödä. Minäkin toivoisin tästä asiasta enemmän ihan tietoa, sillä se ei ole kaupunkilaistytöllä "lihasmuistissa". Haluaisin vaikkapa sesonkikalenterin keittiön seinälle! <br /><br />(Kotimaiset) Kasvikset ry. on tainnut alkaa julkaista kasvistiedotteitaan sesonkihengessä. Pidetään siis silmällä.Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6139100170347512473.post-83464515753287729782010-02-10T22:20:46.831+02:002010-02-10T22:20:46.831+02:00Ollaan tässä mun mielestä menossa oikeampaan suunt...Ollaan tässä mun mielestä menossa oikeampaan suuntaan.<br /><br />Vaikka itse lukeudun ruokaharrastajiin, niin itsellenikin on epäselvää, milloin monet ainekset ovat sesongissa. Se, että kaikkea on kokoajan saatavilla hämärtää juuri tätä.<br /><br />Toisaalta olen todennut hyväksi käyttää enemmän aikaa kaupassa ja tutkia kasviksia ja vihanneksia kunnolla: tunnustella, katsella ja haistella. Ja jättää epätyydyttävät tuotteet yksinkertaisesti ostamatta (ja keksiä jotain muuta syötävää...).Chez Jasuhttps://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.com