maanantai 12. lokakuuta 2009

Missä piileksivät ravintolablogit?

Kaipaan usein ravintola-aiheisia blogeja, sellaisia kuin Kasvissyöjän seikkailut ravintolamaailmassa. Olisi hauska lukea oikeiden ihmisten kokemuksia ulkona syömisestä, ja hyötyäkin siitä olisi silloin, kun haluaisi löytää oikein kivan ruokapaikan. Itse käyn ulkona syömässä aika harvoin, ja sellaisina kertoina haluaisin löytää jotain mutkatonta ja varmasti hyvää. Sellaista, mitä ei kotona tulisi tehtyä.

Lehdillä on tietysti omat vinkkinsä ja arvionsa, mutta minun makuuni ne eivät oikein riitä. Haluaisin aitoja kokemuksia, joissa kerrottaisiin asiasta ja sen vierestäkin. Tietenkin haluan tietää ruoasta, tunnelmasta ja palvelusta, mutta olisi kiinnostavaa kuulla myös esimerkiksi siitä, miten eri ravintolat suhtautuvat lapsiasiakkaisiin. Tuttavaperheet ovat nimittäin kertoneet, että eräissäkin muuten mukavissa paikoissa jälkikasvua katsotaan vähän kieroon. Sellaiseen paikkaan en haluaisi lapsiseurassa sattua.

Asian ydin on ehkä tämä: kaipaisin taviskokkaajien ja ruokabloggaajien aktiivisempaa keskustelua ravintolakulttuurista. Itselläni on usein sellainen fiilis, että suomalaisia vaaditaan tyytymään joko hienosteleviin fine dining -paikkoihin tai latteisiin ketjusyöttölöihin.

3 kommenttia:

 1. eat.fi on jotakuinkin sellainen. vaikka täytyy myöntää että minäkin luen mieluusti blogeista (kuvitettuja) juttuja ravintoloista. tuo lapsiystävällisyys olisi kyllä mielenkiintoinen tieto meillekin!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun muistutit, olinkin taas unohtanut eat.fi:n. Se on kyllä hyvä palvelu. Jäädään nyt vielä odottelemaan niitä ravintola-aiheisia blogeja...

  VastaaPoista
 3. Aika harva ruokablogaaja kirjoittaa ravintolaruoasta ja silloinkin harvoin. Tarkastin kuinka monta kertaa olen itse blogannut tagin "ravintolat" alle ja hämmästyin kun vastaus oli 33 eli noin 10 % blogauksistani ainakin mainitaan vähintään yksi ravintola.

  Ainakin Helsingistä löytyy muutakin kuin perusmättöä tai fine diningiä ja silti löytyy hyvää ruokaa. Mieleen tulevat Gyoshai sushi, Ani (en ole tosin käynyt hyvin moneen vuoteen), Kabuki ja Sikala. Mikään näistä ei mielestäni ole fine dining paikka, mutta ei se tarkoita sitäkään, että niissä ei olisi tyyliä.

  Blogauslistalla löytyy vielä muutama ravintola, josta en ole koskaan blogannut, mutta joista joskus aion vielä niin tehdä. Elitessä olen käynyt vain kerran, Kosmoksessa, hävettää, en kertaakaan.

  VastaaPoista