maanantai 8. marraskuuta 2010

Kohupaljastus

Olen entistä enemmän aidon ruoan kannattaja. Alan uskoa luomuun päivä päivältä enemmän.
Tunne on tärkeä, mutta sen ei saa koskaan ylittää tutkimusta ja oikeaa tietoa.
Tänään viehätyin Kemikaalikimaran kohupaljastuksesta liittyen Aitoa ruokaa-kirjaan. Vaikka Nilsson asiantuntija onkin, on Kemikaalikimaran mukaan muutamissa faktoissa ja päätelmissä menty vähän metsään. Luotatko Nilssonin vai Kemikaalikimaran lähteisiin?

Omenamintun ja Nilssonin kanssa olen yhtä mieltä liemikuutioista. Niitä kannattaa välttää. On hyvä, että vanhemmat pohtivat entistä enemmän, mitä pienille lapsilleen tarjoavat. Hyvä esimerkki on pienen tytön äiti Pauliina, joka puhuu puhtaan ruoan puolesta.

4 kommenttia:

 1. Oi kiitos, olipa hienoa huomata, että täällä oli viittaus blogiini! :) Yksi syy, miksi aloin kirjoittaa blogia on se, että ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä / ymmärrä, mitä suuhunsa laittavat. Luultavasti seuraava sukupolvi ihmettelee, että miten me olemme voineet syödä niin huonoa ravintoa aikanamme...

  VastaaPoista
 2. Liemikuutiot ovat kyllä ihan kammottavaa roskaa. Mutta luomuversioita kuutioista olen käyttänyt ihan hyvällä omatunnolla - niissä ei ole mitään lisäaineita. Toki parasta on itse tehty liemi, mutta aina ei vaan jaksa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kannatan Luomua ja itse tehtyä ruokaa välttääkseni juuri lisäaineita ja tässä taannoin kaupassa luin läpi kaikkien hyllystä löytyvien liemikuutioiden ja Fondien tuoteselosteet ja mietin miksi ne kaikki sisältävät palmuöljyä?!? Useimmissa on sen lisäksi myös aromivahtenteena msg:tä, siis natriumglutamaattia. Kuten jo edellinen kirjoittaja sen ilmaisi, aina ei vain jaksa valmistaa kaikkea itse alusta alkaen, eikä ole tarpeeksi tilaa pakastimessa jotta olisi aina itse tehtyä lientä varastossa.

  VastaaPoista