Minä olen yksinkertaisen ystävä. Siksi en kannata pyörän keksimistä uudelleen, vaan vanhojen ja hyviksi todettujen ohjeiden esiin nostamista. Perinteinen vispipuuro on lapsuuteni herkkua, ja se on turhaan vajonnut unohduksiin!
Vispipuuro-ohjeita on netti täynnä (esim. täällä ja täällä). Tein niitä apuna käyttäen oman lähivispisovellukseni, jossa kaikki ainekset ovat suomalaisia. Sokerin sijaan käytin hunajaa, joka on mainio suomalainen luonnontuote ja jota lisäksi tarvitaan makeuden aikaansaamiseksi sokeria vähemmän.
Lähivispipuuro
1 l vettä
3 dl puolukoita
vajaa 1 dl hunajaa
1,5 dl mannasuurimoita
hippu suolaa
1 l vettä
3 dl puolukoita
vajaa 1 dl hunajaa
1,5 dl mannasuurimoita
hippu suolaa
Keitä vettä ja puolukoita hetkinen. Lisää hunaja ja vispaa joukkoon mannasuurimot.
Keitä vielä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi.
Ripsauta pari puolukkaa koristeeksi ja nauti puuro kylmän maidon kanssa.
Tulos maistui vähintään yhtä hyvältä kuin lapsena. Tätä useammin!
P.S. En malttanut olla testaamatta vispipuuroni ravintoarvoa mainiossa Miljömat-palvelussa (kiitos vinkistä Kemikaalicocktailiin). Sieltä paljastuu, että täysipainoiseksi lounaaksi vispipuuro olisi lähes täysin epäkelpo: vain tyydyttyneitä rasvahappoja ja hiilihydraatteja on tarpeeksi. Liian vähän on esimerkiksi energiaa, proteiinia, rasvaa, kuituja, rautaa ja c-vitamiinia. Välipalaksi puuro kuitenkin sopinee, vaikka pyyhkeitä tulee myös mannasuurimoista: kaura- tai ruispuuro kun sisältäisi enemmän kuituja, vitamiineja ja mineraaleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti