maanantai 16. helmikuuta 2009

Pari sanaa vihollisesta

Läski on taas kuuma puheenaihe, kuten aina uuden vuoden alkupuolella. Yleensä läskistä - tai sen sulattamisesta - puhuvat naistenlehdet, mutta tänä vuonna ovat kunnostautuneet miehet.

Käyttöön on nyt otettu armeijaterminologia. Puolustusvoimain tuleva komentaja Ari Puheloinen nimesi läskin Suomen armeijan pahaksi viholliseksi. Miesten niin armeijassa kuin muuallakin kannattaisi nyt kurkistella naistenlehtiin. Ne esittelevät nimittäin tukuittain strategioita sotaan läskivihollista vastaan.


Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen neuvoo Kauneudessa & terveydessä laihtumaan helppojen ja nopeiden keittojen avulla. Samassa lehdessä on myös ylimääräisestä painosta eroon pyrkivien Annan ja Teijan blogi. Fit-lehdessä opastetaan löytämään vyötärö tiedostamisen avulla: ruokapäiväkirjan pitäminen paljastaa, mitä suuhun todella tulee mätettyä, ja auttaa muuttamaan piintyneitä tapoja.

Olen myös huomannut, että nykyään ravintoasiantuntijat puhuvat mieluusti ateriarytmistä. Kerrotaan, että se on terveellisen syömisen kulmakivi. Meidän perheessä on tupannut usein käymään niin, että ilta-ateria venähtää jonnekin kymmenen korville - eikä kyse ole nyt mistään iltateestä, vaan ihan kunnon päivällisestä. Ateriarytmi-mantra mielessä kaikuen päätimme nyt muuttaa tapoja. Uudessa elämässämme syödään iltaisin maittava keittoateria, ja mielellään jo ennen kahdeksaa. Aloitimme eilen herkullisella misokeitolla, ja tänään uutta elämää ravitsee kaapin antimia hyödyntävä nauriskeitto.


Kaappinauriskeitto

1 kg nauriita
2 perunaa
4 porkkanaa
3 sellerinvartta
2 punasipulia
2 kynttä valkosipulia
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
vettä niin, että ainekset peittyvät
nokare voita
lipstikkaa
suolaa
mustapippuria
keiton päälle tuoretta persiljaa

Paista sipuleita voissa hetki ja lisää sitten muut ainekset. Keittele puolisen tuntia.
Soseuta keitto ja lisää mausteita maun mukaan.

Jo pari sellerinvartta toi keittoon hyvän tujauksen selleristä makua, joten sellerivihaajien kannattaa unohtaa se. Minun piti oikeastaan pärjätä ilman kasvisliemikuutiota, mutta hätäpäissäni lisäsin senkin joukkoon, kun pelkkä lipstikka ei tuntunut riittävän...

P.S. Edelliseen, halpaa ja hyvää esittelevään postaukseeni liittyen löysin uuden blogin: Jan T. yrittää siellä pärjäillä eurolla päivässä!

1 kommentti:

  1. Mulla kanssa monesti "venähtää" illallinen joskus jopa yhdentoista korville, mutta rytmi toimii ja on hyvä olo. Siispä en aio muuttaa tapojani :)

    VastaaPoista