tiistai 20. heinäkuuta 2010

Mainiot kasvispihvit

Vaikka tapanani ei ole liiemmälti jaella reseptejä, nyt pitää laittaa julkiseen muistiin yksi. Tein nimittäin eilen kasvispihvejä, jotka onnistuivat jonkin verran yli odotusten. Tiedättehän kasvispihvien haastavan lajin: ne voivat olla tosi hyviä, mutta ilman erityistä ajatusta niistä voi tulla myös vähän sellaisia puolivillaisia, tylsiä (ja sitten lihavannoutuneet päättelevät että kasvisruoka on pahaa). Tämä ruoka sopii myös päivän uutiseen, joka kehottaa välttämään roskaruokaa; suolan ja rasvan käyttö aiheuttaa edelleen mahtavia menoja valtiolle.

Näitä syötiin riisin, salaatin ja tomaatti-chilikastikkeen kanssa uusien perunoiden välipäivänä.


Mainiot kasvispihvit
1 tlk kikherneitä (minä käytin valmiiksi liotettuja)
2 porkkanaa
1 sipuli
1–2  kynttä valkosipulia
2 munaa
pari kuivaa leipäpalaa jauhettuna
puolikas persiljapuska
korianterinsiemeniä jauhettuna
hippunen juustokuminaa
loraus viinietikkaa
sopivasti suolaa ja pippuria

Tehosekoittele kikherneet, raa'at porkkanat ja sipulit. Lisää seokseen loput aineet ja tarkista sitten, että se on sopivaa paistettavaksi (lisää leipää jos on liian kosteaa). Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Paista pihvit ihanan kullankeltaisiksi ja nauti hyvän kastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! Mie olen vähän vähemmän tehny kasvispihvejä ja -pyöryköitä, mutta juurikin tämän tyyliset kikherneluomukset ovat aina taattua tavaraa.

    VastaaPoista
  2. Tein tämän ohjeen mukaan, ja oli kyllä todella löysää tavaraa. Laitoin ~desin vielä korppujauhoja, jotta taikinasta tulisi kiinteämpää. Jääkaappi kyllä auttoi pihvien pysymiseen kasassa, mutta muotoillessa pihvejä jääkaapin hyöty jäi lyhyeen, joten oma ratkaisu oli laittaa pihvit uuniin. Ihan hyviä sinänsä, mutta ainaki tuolla tavalla uunissa tehtynä varmaan pitäisi laittaa öljyä sekaan ettei kuivattuisi liikaa(tosin pinnalle laitoinkin, mutta taikinaan sekaan en)

    VastaaPoista