sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Syksy - lihapataa ja sieniä

Tänään tuli syksy. Minulle se tarkoittaa pihatöitä ja kävelyä metsässä. Retken ajaksi laitan tuoksuvan lihapadan uuniin. Tarkoittaakohan se sitä muille? Käynpä katsomassa muutaman blogin, löydänkö hengenheimolaisia.

Tuulenhuminaa blogi vei metsään tunnelmalliselle retkelle. Esillä on sieniruoat. Vielä tämä eräopas ei ole ehtinyt ampua syksyn hirveä. Vastahan metsästys alkoi. Uskomattomalla tavalla kirjoittaja kertoo syksyisenkin luonnon ihanuudesta. Tätä lukiessa tekee itsekin mieli sieniretkelle.

Mitäs sitten Siskot kokkaavat. Hekin ovat olleet sienimetsällä. Ah, miten ihania sieniruokia.

Ja löysinhän minä liharuokaa. Kermaisia häränhäntiä ylisti Sillä Sipuli. Viimeisistä häränhännistäni onkin aikaa. Yhtä kauan kuin Occobuccosta. Heti maanantaina lihakauppaan kyselemään häränhäntiä.

Omenaminttu on tehnyt niin upeita syyskoristeita, että taidan istuttaa itsekin lyhtykoison pihaani. Hänenkin ruokansa on tehty tällä kertaa sienistä.

Kävin tietysti katsomassa viisi vuotta täyttänyttä Pippurimyllyn ja Rosmariinin Pastanjauhantaa En etsinyt enää sieni- enkä liharuokia, vaikka siellä niitä riittää. Mutta löysin heidän ideansa alkaa tehdä ruokia Julie & Julia-elokuvan innoittamana.

Taas yksi uusi syy pysyä kanavalla.


Laitan lihapadan uuniin ja lähden metsään.
Mikä on teidän syysruokanne?

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä mielen kiintooinen ajatus alkaa kokata keittokirjaa läpi on meinaan käynyt mielessä. Ja on meinaan hyvä elokuva tuo Julie& Julia.

    VastaaPoista