sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Herkkuja huoltoasemalta

Viime torstain Hesarissa tuskailtiin tuttua ongelmaa: suomalaiset huoltoasemapöperöt ovat turhan usein varsinaisia kesäreissujen antikliimakseja. Toimittaja jopa nimesi ilmiön. Hänen mukaansa kyse on kolmioleivittämisestä. Se on sitä, että joka himputin tienvarsiravintolassa on tarjolla noita samoja, muovikolmioon pakattuja leipiä, jotka säilyvät melkein seuraavalle sukupolvelle saakka.

Itse olen täysin kyllästynyt myös aurajuustokanaan, jota muuan tehokkaasti valtateiden varsille levittäytynyt ketju markkinoi. Aurajuustottamisen lisäksi se myös pestottaa. Minulla ei sinänsä ole mitään aurajuustoa tai pestoa vastaan. Silti en halua matkallani syödä ruokaa, jossa kasalla vahvanmakuista kastiketta on peitetty se tosiasia, että ruoka on joko huonolaatuista tai seisonutta – pahimmassa tapauksessa näitä molempia.

Valituksen sijaan (tai ainakin lisäksi!) voisimme ehkä käyttää Porkkanamafian taktiikkaa: käydään joukolla niissä paikoissa, joiden tarjonta miellyttää. Niitäkin nimittäin on, ainakin jos malttaa hieman poiketa valtatieltä. Herrankukkaron perjantairesepti on saanut kirjoitukseensa samasta aiheesta jo hyvän nipun vinkkejä, joista kelpaa ottaa vaarin. Minun kesämatkojeni varrelle saattaisi sattua ainakin Johannan suosittelema Ylöjärven Eloisé. Lisää hyviä reissuruokapaikkoja sopii paljastaa!

P.S. Kun kirjapino riippukeinun vierellä uhkaa madaltua, kokeile vierailua Ruokaisia romaaneja -lukupiirissä!

4 kommenttia:

 1. Valtimolla saa yhdellä huoltsikalla (päätien varressa, nimeä en muista.. oisko Teboil?) ihanan makuista sämpylää (tosin vaaleaa) kasvistäytteellä, kun vaan pyytää - ja on tuoretta, kun se käydään varta vasten kasvissyöjää varten tekemässä takahuoneessa! Varmasti muillakin pikkuhuoltoasemilla saa tuoreempaa kamaa ja vaikkapa vain kurkkua ja tomaattia leivän päälle, jos vaan kehtaa kysyä.

  Kiteellä Savonlinnan risteyksen liepeillä on ihana kotileipomo. Siellä saa tuoretta omatekoista pizzaa ja piiraita ja tietty makeita leivonnaisia myös. Mukaan voi ostaa ihania, tuoreita leipiä, ohrapiirakoita sun muuta. Kahvikin on tuoretta ;)

  Me käydään hyvin usein tällaisissa pikkupaikoissa ympäri Suomea ajellessamme, palvelu on hyvää, tuotteet eivät seiso muoveissa, kahvi maistuu kahvilta, työntekijöillä on aikaa rupatella jne. Ja näitä paikkoja on yllättävän paljon mun mielestä, mutta ehkä monilla silmiin osuu vain ne isot mainoskyltit..

  VastaaPoista
 2. Viitostien varrella on Vanha pappila Kenkävero. Se on paitsi kaunis paikka, jossa on myös Marttojen puutarha ja ihan myymälä, möys loistava kahvipaikka ja hyvä palvelu ja tunnelma. Suosittelen.
  t. Anti-ABCläinen

  VastaaPoista
 3. kte: On muuten varmaan tosi hyvä idea pyytää aina jonkin erikoisruokavalion mukaista sämpylää tms, ja tuoreus on taattu!

  Anti-ABCläinen: Kiitos vinkistä, kuulostaa tosi kokeilemisen arvoiselta. Heti kun seuraavan kerran ajelen viitostiellä! Martoilla on yleensä hyvä meininki ;)

  VastaaPoista
 4. Kommentoin itseäni: kiva pysähdyspaikka Virroilla, Ähtäristä Ruovedelle vievän tien varrella, on Torisevan kesäkahvila. Parkkipaikalta sinne täytyy kävellä muutama kymmenen metriä kauniissa maisemassa, mutta sopii hyvin jaloitteluksi. Kahvilassa on mainio vanha tunnelma, sympaattinen palvelu, herkullisia itsetehtyjä leivonnaisia ja ihanaa haudutettua teetä. Suosittelen.

  VastaaPoista