maanantai 26. huhtikuuta 2010

Miten nuoret puhuvat kouluruoasta?

Minua kiusaa aina se, että kun kouluruoasta puhutaan, äänessä ovat aikuiset. Siksi tein socialmention-palvelun avulla vähän nettietsivän työtä: mitä ihkaoikeat nuoret ovat blogeissa ja YouTubessa sanoneet kouluruoasta viimeisen muutaman viikon aikana?

Minor matter -blogissa Minna kertoo 100 asiaa itsestään:
2. Tykkään ruuista mistä ihmiset ei yleensä tykkää, esim. lentokone- ja kouluruoka.
3. Mulla myös on tosi paljon kaikkia ruokia joita mä inhoan tosi paljon.
4. En oo ikinä maistanu piimää, ja piimä on mun mielestä tosi pahaa. En muuten varmaan koskaan tule maistamaan piimää.
Ohh Happy Dayn Millis teki äidinkielen tunnilla ryhmätyötä kouluruoasta:
Tänää äikäntunnilla hommailtiin ryhmän kanssa uutista ja emme keksineet mitään parempaa aihetta kuin kouluruoka. Joo no se siitä sitten.
Cutting down calories -blogissa Emma tavoittelee täydellistä vartaloa ja laskee kaloreita:
Aamu: Tee, näkkileipää voilla 80kcal
Lounas: Ruisleipää, riisiä, jauhelihakastiketta 200kcal
Päivällinen: Tomaatti, tee, peruna, lohta 250kcal
Iltapala: jogurtti 70kcal
YHT. 600kcal

edit: lasken jotkut kalorit (esimerkiksi kouluruoka ja muut ruuat, joiden kaloreita ei näy pakkauksessa) kiloklubin avulla, joten oikeat luvut saattavat vähän vaihdella.
Chaotic beauty -blogin Dead tavoittelee myös laihuutta:
Tänään oon syöny aamulla yhden omenan (iskä alkoi heti valittaa, kyseli jotain et "Aiotko muka tolla selvitä koko päivän?" mutta sain sitten jotain sönkötettyä että kouluruoka on tunnin päästä jne. ja se usko selityksen) ja koulun jälkeen 2 mandariinia, ja sitten iskä äsken keitti mulle teetä ja teki leipää. Sallin nyt noi leivät itelleni kun tänään en varmaan illalla enää syö mitään.
Happiness is always free -blogissa, Wonder Emporium -blogissa ja Playfield disaster -blogissa kirjoittajat paljastavat kyselyssä lempikouluruokansa:  
74. lempi kouluruoka?
- epic, kalapuikot!
* Kouluruoka? - en o käyny tänä vuonna ku 1-5 kertaa ruokalas
* Kouluruoka? -Riippuu. Miks sitä ei syödä??
Ehdottomasti hauskin löytöni on nimimerkki haxeri05120, joka tekee YouTubeen kouluruokaa arvioivia videoita – minusta aika oivallisella otteella. Hän analysoi videoissaan esimerkiksi pinaattikeiton ja koulun karjalanpiirakan koostumusta. Jäimme miehen kanssa vähän koukkuun näihin sympaattisiin pätkiin ja katsoimme kaikki peräjälkeen... Tässä näytteeksi Haxerin arvio koulun nakkikastikkeesta ja perunasta.

2 kommenttia:

  1. karseen näkönen toi nakkikastike.. omat kouluruuat on jo pitkään ollut kyllä paljon paremman näkösiä.. tietty kasvisruuansyönti auttaa siinä(ja se kun viime koulussa oli kokkiluokka)

    VastaaPoista