keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Tweet, tweet – lättylinja parkkeerasi naapuriisi!

Miksei Suomessa ole ruoka-autoja? Sellaisia, jotka myisivät milloin missäkin vaikka täytettyjä lettuja, ruokaisia karjalanpiirakoita, mahtavia sämpylöitä tai take-away-poronkäristystä? Ne ilmestyisivät katukuvaan lounasaikaan, ja jotkut voisivat keskittyä vaikka viikonloppujen iltaöihin, kun ihmiset kuljeksivat baariin ja baarista. Jopa nukkumalähiössä voisi joskus olla tarjolla pikaista mutta hyvää ruokaa, kun ruoka-auto porhaltaisi viikoksi paikalle.

Ymmärrän kyllä, että Suomen kokoisessa maassa kovin monille erikoisuuksille ei riitä asiakkaita. Silti ihmettelen, etten koskaan ole nähnyt täällä ruoka-autoa. Voisivathan pyörät ravintolan alla olla harvaan asutussa maassa jopa aika hyvä mahdollisuus.

Mallia voisi ottaa New Yorkista. Lauantaina ilmaantui hauska uutinen siitä, kuinka newyorkilaiset ruoka-autot twiittaavat olinpaikkansa. Asiakkaat näkevät Twitter-päivityksistä kätevästi, mistä lempisafkaa on saatavilla – ja satunnaisemmatkin polkaisevat paikalle, jos auto sattuu ilmestymään lähikulmille. Kätevää. Jos twiittailu kasvattaa vielä suosiotaan Suomessakin, siinä on oiva tiedotusmahdollisuus monellekin toimijalle myös ruoka-alalla. Kannattaa käydä katsomassa! Twitterissä olisi nytkin paikka tarjolla monellekin ruokauutisia keräävälle suomalaistaholle.

3 kommenttia:

 1. Hmm, eikö muka ole? No, ei siis ihan sellaisia, mitkä ilmestyvät katukuvaan lounasaikaan, mutta oon useemmalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea nähnyt "busseja" jotka myy jotain pientä, kuten karjalanpiirakoita, viipurinrinkeleitä tai vastaavia. Lisäksi monessa paikassa on "vakimyyjät" "pikkuasuntovaunumyymälöissään/kioskeissaan", mistä saa sekä suolaisia että makeita leivonnaisia, savustettua kalaa, poronlihasäilykkeitä ym. syötävää vaikka heti syötäväksi tai kotiin viemisiksi. En sitten tiedä, onko tää vaan pikkupaikkakuntien juttu!

  VastaaPoista
 2. Tässäpä hyvä liikeidea...

  Vanhempani asuvat Lapissa pienessä, sadan asukkaan kylässä. Lähin kuntakeskusta ruokakauppoineen ja pizzerioineen sijaitsee 45 kilometrin päässä. Jos tämmönen "pizzapaku" kävisi kylässä esim. kerran kuussa, niin takuuvarmasti suurin osa kyläläisistä kävisi ostamassa pizzan tms. Jäätelöauto kylällä jo vierailee, ja silloinkin sen pysäkillä käy kova kuhina.

  Täällä Ranskassa tällaisia vierailevia ruoka-autoja on pienissä kylissäkin. Juuri pizzat ovat suosikkeja.

  VastaaPoista
 3. kte: Kuulostaapa mukavalta. Ehkä liikun liian vähän pikkupaikkakunnilla ja näkemykseni on vähän vinoutunut. Helsingin tai Espoon lähiöissä en ole moisia nähnyt, vaikka ilolla ottaisin vastaan!

  Heidi: Ranskassa minäkin olen noita autoja paljon nähnyt. Olispa tosissaan hauska tietää, voisiko vastaava toimia Lapissa. Riittäisiköhän, jos kyläläisistä vaikka kolmasosa kävisi pizzapakulla ja seuraavana päivänä se ajelisi taas uuteen kylään? Veikkaan, että twitteriäkään ei tässä tarvittaisi, viesti kyllä kulkisi muutenkin :)

  VastaaPoista